Kohti Kuopio Triathlonia valmennusryhmä 2019 kooste

Valmennusryhmän matka kohti Kuopio Triathlonia

2c147c3f-886a-45f5-89cf-4848fe0c3ea3.jpg

Aloitus

Innokkaita triathlonin harrastajia ilmoittautui ryhmään yllättäen melkein 20! Aktiivisesta liikkumisesta kiinnostunut ryhmä on lähdössä mukaan todella innostuneella mielellä. Ikähaitari on ryhmässä laaja ja naisia on hieman enemmän kuin miehiä. Kaikilla on takana ainakin yhden lajin harrastamista, monella kahden. Vapaauinnin opettelu oli suurimmalla osalla tärkein tavoite. Myös avovedessä uinti ja märkäpuvun käyttö oli monelle uusi asia.

Aloitimme Infotilaisuudella Niiralan Uimahallissa 15.5. Tilaisuudessa kerrottiin triathlonista lajina, käytiin läpi suunniteltua valmennusohjelmaa ja tutustuttiin toisiimme ja lajiin liittyviin varusteisiin. Todettiin, että Kuopio Triathloniin osallistumiseen ei tarvita välttämättä muita varusteita kuin uimalasit ja uimapuku, joku pyörä ja lenkkarit + t-paita ja shortsit. Nämä lajit ovat kuitenkin kaikille tuttuja, joita voi harrastaa melkein missä vain!

Jos aikoo liikkua enemmän, kannattaa hankkia hyvät triathlonin varusteet. Avovedessä märkäpuku lämmittää ja kelluttaa. Se mahdollistaa pidemmän uintikauden Suomessa ja pidemmät uintimatkat ilman, että kylmettyy. Kevyt maantiepyörä (tai triathlonpyörä) kulkevat paljon nopeammin kuin tavalliset pyörät. Iso määrä vaihteita helpottaa mäissä. Jalkoja voi pyörittää kevyesti ja tasaiseen tahtiin. Lukkopolkimilla saadaan jalan kaikki lihakset tekemään töitä, toisin kuin perinteisesti polkiessa.

Valmennusr_1_varustekuva

Triathlonissa tarvitaan monenlaisia varusteita.

Pyöräily

Pyöräilyn harjoituksissa aloitettiin tutustumalla lukkopolkimiin, käymällä oman pyörän säädöt läpi ja kokeilemalla maantiepyöriä. Jokainen pohtii omaan elämäntilanteeseen sopivaa vaihtoehtoa. Mennäkö vanhalla pyörällä, vai olisiko nyt hyvä hetki ostaa hieman kovempaa kulkeva cyclocross tai maantiepyörä? Hinnat paremmilla pyörillä lähtevät rungon materiaalista ym. tekniikasta riippuen 1-2 tuhannesta eurosta ylöspäin. Käytettynä voi tosin saada hyvän pyörän huomattavasti edullisemmin. Kannattaa siis seurata erilaisa some-kanavia, jos haluaa säästää hankinnassa.

Ensimmäisellä yhteislenkillä seuralaisten kanssa 30.5. pyöräilimme uudelle Jännevirran sillalle menevälle pyörätielle. Siellä ajoimme lyhyitä, ns. vetoja. Tavoite on mennä kovaa ja oppia hallitsemaan omia voimia niin, että lihakset eivät mene ’hapoille’. Pieni lepo välissä, ja sama toistetaan esim. 4-6 kertaa.

Valmennusr_2_pyörälenkillä
Ensimmäisiä pyörälenkkejä. Ajoimme vetoja Jännevirran sillan luona.

Uinti

Valmennusohjelman uinnit aloitettiin 3.6. Niiralan uimahallissa. Tunnelma oli iloisen jännittynyt! Valmentajia ja apuvalmentajia oli mukana kuusi. Osa meni veteen ja veden alle katsomaan uintia ja antamaan vinkkejä ryhmäläisille. Kaikille riitti siis mukavasti ohjattavaa. Kaikki uimarit saivat toivottavasti henkilökohtaista palautetta.

Vapaauinnin tekniikkaa opiskeltiin ensin altaan reunalla. Altaassa aloitettiin vaihe vaiheelta kellunnasta, vartalon hallinnasta ja liu’usta. Vapaauinnissa pyritään liukumaan lähellä veden pintaa. Vartalo venytetään pitkäksi. Hengittäminen sivulta tuntui monesta vaikealta. Sen onnistumiseen pitää opetella kallistelemaan koko kehoa niin, että hengitys onnistuu nostamatta päätä. Päätä ei myöskään tarvitsee kääntää paljon. Vartalon kallistelu auttaa lisäksi pidemmässä käsivedossa ja kylkilihasten aktivoinnissa. Pääsimme ensimmäisellä kerralla käsivetoon asti. Oikean käsivedon opettelu onkin aika haastava juttu!

Ryhmän uimataito

Oma arvio uimataidosta alussa

Toisella uintikerralla 10.6. kerrattiin, ja käytiin läpi potku. Valmentajia saatiin mukaan tällä kertaa viisi. Yleisiä virheitä on potkia liian kovaa ja jalat koukussa. Opimme, että silloin oikeastaan jarrutetaan liukua. Kova potkiminen kuluttaa myös paljon happea. Uimarin voimat loppuvat nopeasti.

Ensimmäiset kolme uintiharjoitusta kestivät kaksi tuntia. Se on pitkä aika olla altaassa. Lämmittelytauosta huolimatta henkiset ja fyysiset voimat tulivat varmasti hyvin käytettyä, kun intensiivisesti keskityttiin uuden opetteluun. Ryhmäläiset edistyivät monelle uuden lajin opettelussa huimaa vauhtia. Ohjaajana oli todella palkitsevaa huomata, miten kaikki oppivat vapaauintia vaihe vaiheelta.

Valmennusr_3_uimahallissa

Ensimmäisissä uintitreeneissä opeteltiin vapaauinnin tekniikkaa uimahallissa.

Juoksu

Juoksuharjoitusten tarkoitus on opetella mahdollisimman hyvää juoksutekniikkaa. Elina on kokenut juoksija, ja vetovastuussa ensimmäisistä juoksukerroista. Juoksutekniikan opettelu oli monelle ryhmäläiselle uutta. Eikö jokainen osaa jo juosta? Hyvällä tekniikalla saavutetaan parempi vauhti, juostaan ’taloudellisesti’ ja ennen kaikkea ehkäistään rasitusvammoja. Niitä tulee monelle juoksusta. Toipumiseen voi mennä kuukausia tai pari vuottakin.

Juoksuvetoja

Juoksuvetoja puolen minuutin piikkeinä.

Valmennuskerrat lähtivät alkulämmittelystä, jonka jälkeen teimme juoksutekniikan harjoituksia. Harjoituksissa keskitytään yleensä yhteen juoksussa tarvittavaan kehonosaan tai liikkeeseen. Sen jälkeen juostaan yhdessä kovia, vähintään puolen minuutin spurtteja. Näiden ’vetojen’ juokseminen on rankkaa, mutta kehittää kuntoa tehokkaasti. Ryhmässä tulee ylitettyä itsensä ihan toisella tavalla, kuin itse harjoitellessa. Totesimme, että koko ryhmän juoksutaidot ja vauhti ovat varsin hyvät!
Valmennus_juoksu

Ryhmä juoksemassa vetoja

Polttaripyöräily

Pidimme lauantaina 15.6. erikoisen harjoituksen. Pyöräilimme yhteislenkin Jälällä. Siirryimme sitten viettämään polttareita grillaten ja saunoen Kettulanlahteen.

IMG_8290

Avovesiuinti

Ensimmäinen avovesiuinti pidettiin kolmen hallivuoron jälkeen IsoValkeisella 19.6. Aluksi opeteltiin märkäpuvun pukemista. Seuralaiset lainasivat omia pukujaan niille, jolla ei vielä omaa pukua ole. Kokemukset uusien kokeilijoiden kesken olivat positiivisia. Puku kelluttaa ja lämmittää. Uinnista tulee näin helpomaa ja miellyttämpää. Kaikki ryhmäläiset olivat rohkeita avoveden suhteen, vaikka monelle kokemus voi olla pelottavakin.

Klikkaamalla seuraavaa linkkiä voit kuunnella mielikuvaharjoituksen, jossa valmistaudutaan avovedessä uimiseen. Harjoitus on rentoutusharjoitus, joka kestää alle 15 minuuttia. Erityisen hyödyllinen se on erilaisten pelkotilojen käsittelyyn. Teksti ja luku, Anu Lehtimäki.

Mielikuvaharjoitus avovedessä uimiseen

Anu auttaa Maria pukemaan märkäpukua ensimmäistä kertaa.

Mari pukee märkäpukua

Menossa yhdessä veteen ensimmäistä kertaa.

IMG_8361.jpg

Uinnin lopussa tehtiin jo kisaan valmentavia rannalta lähtöjä. Vesi pärskyi ja uimainto oli käsinkosketeltavaa.

Ensimmäinen duathlon

Maanantaina 24.6. oli vuorossa ensimmäinen duathlon. Uinti IsoValkeisessa 100-500m, ja juoksu kisareitillä 1-4km. Aikaa ei otettu, mutta yllättäen moni intoutui kisaamaan itsensä ja toisten kanssa…

IMG_8781

Lähdössä rannalla, viimeiset ohjeet Petteriltä.

IMG_8777

Kastautuminen vedessä ennen uintia.

IMG_8786

Uimaan! Moni sai kokea, että on vaikea pysyä rauhallisena, kun ollaan ’kisafiiliksissä’. Kun rauhallinen mieli häviää, ryhtyy helposti huitomaan, jolloin uintitekniikka on huonoa. Sitten hengästyy, ja hätääntyy lisää. Siis uinnissa pitää oppia olemaan tyyni, kuin kesäöinen järvi.

IMG_8792

Huikea maaliintulo!

IMG_8795

Tällä kolmikolla tuli juoksussa kunnon takaa-ajo! Mahtavaa, kun saa itsestään kaiken irti. Vaikka tämä harjoitus olikin vain ensimmäinen yhteisharjoittelu ilman ajanottoa. Maalissa kaikki saivat taas palautukseen TehoSport juomat.

Ensimmäinen harjoitustriathlon

4.7. oli ensimmäinen triathlon harjoitus. Valmennusryhmäläinen Juha Räsänen kirjoittaa kokemuksistaan seuraavassa.

”Treeni oli hienosti järjestetty kilpailunumeroineen sekä vaihtoalueineen. Oli todella mielenkiintoista käydä valmistautumis- ja vaihtorutiinit sekä vinkit läpi kaikessa rauhassa. Numerot kypärään, märkäpuku päälle ja menoksi. Uinti olikin yllättäen ”kilpailutilanteessa” taas aivan oma lukunsa. Oma uinti sekosi muiden seuraamiseen ja 200 metrin uintimatka tuntuikin vähintään kilometriltä. Vaihto pyörän päälle olikin iso helpotus. Pyöräily menikin oikein mukavasti, mutta mitenkähän sitä jaksaa vielä juosta? Ensimmäiset juoksuaskeleet olivat aivan hirveitä. Mietin moneen kertaan ensimmäisen kilometrin aikana, että miksi ihminen haluaa tehdä itselleen näin. Vaan niin ne jalat siihen juoksuunkin tottuivat ja loppumatkasta voi jo fiilistellä ensimmäisen harjoitustriathlonin maaliintuloa. Ja että se onkin mahtavaa! Ei meinaa oikein autoon mahtua sen jälkeen, kun on saanut itsestään triathlonin verran irti.”

Ryhmäläisten kokemuksia

Pyysimme muutamaa ryhmäläistä kirjoittamaan omista kokeuksistaan. Seuraavassa Mari Utriainen ja Juha Räsänen kertovat, miten tulivat lähteneeksi valmennusryhmään ja miltä se on tuntunut.

Mari Utriainen

Ilmoittauduin Kuopion Triathlon -valmennusryhmään pienen harkinnan jälkeen. Mieheni bongasi netistä ilmoituksen valmennusryhmästä vähän ryhmän ensimmäisen kokoontumisen jälkeen, ja aloimme molemmat pohtia valmennukseen osallistumista. Tätä lajia ei ole vielä kokeiltu. Minua arvelutti se, että ehdinkö käydä kahdesti tai kolmestikin viikossa harkoissa työn lomassa. Mietin myös sitä, että ehdinkö oppia vapaauintitekniikan parissa kuukaudessa. Lisäksi pohdin omaa kuntoani suhteuttuna muihin valmennusryhmäläisiin, ja puutteellisia varusteita. Vaikka pidän juoksusta, pyöräilystä ja uinnista, triathlon vaikutti kuitenkin haastavalta lajilta ”maallikolle”. Näin jälkeen päin ajateltuna triathlonissahan vain yhdistyvät kaikki nuo harrastamani mukavat lajit. Pitihän tätä päästä kokeilemaan! Ja nyt olemme mieheni kanssa molemmat valmentautumassa.

Mari tuulettaa

Mari saapuu maaliin harjoitustreeneissä.

Ehdottomasti vaikeimpana lajina pidin uintia. En ole koskaan aiemmin uinut vapaauintia. Vaikealta laji tuntui ensimmäisillä valmennusryhmän tunneilla uimahallissa. Miten voi uida, jos ei pysty hengittämään? Miten voi hengittää, jos päätä ei saa nostaa vedestä? Hmm… Ja sitten kun yrittää hengittää, niin kroppa painuu vaan enemmän veden alle pullarista huolimatta. Vartaloa pitää kiertää. Ja pitää uida rennosti, olla pitkä, eikä saa kiirehtiä. Sitkeällä harjoittelulla pala palalta tekniikan omaksuminen näyttää tuottavan tulosta. Minulle valaistuminen tapahtui, kun pääsin avoveteen märkäpuvussa. Takaosa kelluu, ja saa keskittyä vain käsien heilutteluun, ja hengitykseen. Nyt pitäisi vielä pystyä tekemään sitä 200 metriä, ja suunnistaa samalla.

Nyt on kokeiltu myös kolmea lajia yhdessä vaihtoineen. Ensimmäisen yhdistelmätreenin jälkeen jäi erityisesti juoksusta outo olo: Jaloissa tuntui vaikka juoksulenkki oli vasta alussa. Odotan seuraavaa yhdistelmätreeniä.

Juha Räsänen

Päähänpisto triathlonista harrastuksena tuli minulle, niin kuin varmaan aika monelle muullekin, kaverin kanssa lyödystä haasteesta. (Kiitos vaan Vellu!) Seurailin kaverini triathlon-kisahehkutusta viime kesältä ja päätin jo syksyllä että kyllä minäkin tähän pystyn. Omatoimitreeni juoksun osalta olikin ihan mukavaa, samoin pyöräily kelien niin salliessa, mutta uinti huolestutti todella. Ensimmäiset ”harjoitukset” uimahallissa päättyivät happikatoon jo ennen 25 metrin radan loppua. 400 metrin yhtäjaksoinen uinti ja vieläpä järvessä tuntui tuolloin täydelliseltä utopialta. Onneksi uintitaitoiset ystävät olivat tuolloin tukena ja tsemppasivat jatkamaan. Muussa tapauksessa harrastus olisi minun puolesta kyllä saanut jäädä todellakin typeräksi päähänpistoksi.

Harjoittelumotivaation kannatteluun tein jo alkukeväästä kuulemma yleisimmän aloittelijan virheen. Ilmoittauduin Joroisten pikamatkalle. Ilmoittautumislomakkeessa kyseltiin triathlon-seuraa, jota en ennen sitä ollut tullut edes ajatelleeksi. Pikavilkaisu nettiin saatavilla olevasta seuratarjonnasta, ja kas, löysinkin itseni tutkimasta TT Aquaterran sivuilta sopivasti toukokuussa alkavaa triathlonin valmennusryhmää aloittelijoille. Kurssi tuntui olevan kuin minulle tehty!

Kurssin alkuinfoon kertyi runsaasti mukavan oloista porukkaa kuuntelemaan tietoa tulevasta ohjelmasta ja tarvittavista välineistä. Ensimmäisiä treenikertoja odotti jo siinä vaiheessa malttamattomana. Ensikosketus yhdessä treenaamiseen tulikin jo hieman odotettua aiemmin, kun pääsimme yhteiselle pyörälenkille toukokuun lopussa. Kovasti se vain jännitti ensimmäisellä kerralla odotuksesta huolimatta heittäytyä mukaan, josko vaikka vauhti onkin minulle liian kovaa. Ei ollut. Kaikki huomioitiin lenkillä tasapuolisesti ja yhdessä mentiin. Jää oli murrettu.

IMG_8796

Edessä Juha pyörä-juoksu harjoituksen jälkeen.

Mutta sitten se uinti. Mitä jos en jaksakaan? Kahden tunnin uintitreeni näytti jo paperilla todella pahalta… Ensimmäinen uintitreeni hallissa oli minulle siihen mennessä parasta mitä triathlonin parissa olin kokenut. Asiat tehtiin todella rauhassa, veteen totutellen ja yksi vaihe kerrallaan. Että ei sitten enää mentykään uimahalliin, hypätty veteen ja uitu siihen saakka kunnes kaikki voimat oli menetetty. Ja mikä yllättävintä, uinti alkoi tuntua sitä kevyemmältä mitä pidempään altaassa oltiin. Uinti vaihtui sitten parin hallikerran jälkeen ulos avoveteen. Avovesiuinti onkin sitten näköjään ihan oma laji, mutta sielläkin rauhassa totutellen ja lyhyitä matkoja uiden uintikyky alkoi kehittyä. Nyt enää puuttui näiden kaikkien kolmen lajin yhdistäminen yhdeksi suoritukseksi.

Joroisten triathloniin on nyt aikaa tasan viikko. Mieli on luottavainen ja motivaatio kova. Ilman harjoitusryhmän apua ja neuvoja olisi tilanne varmaan täysin toinen. Luulen nimittäin nyt tietäväni mitä on tulossa. Ilman harjoitusryhmää se tieto olisi ollut minulla vasta Joroisten jälkeen. Suosittelen lämpimästi kaikille päähänpisto-haasteen uhreille, ja muillekin!

Harjoitus duathlon

11.7. oli vuorossa taas yhdistelmäharjoitus. Vuorossa oli duathlon: juoksu-pyörä-juoksu. Matkoiksi valittiin 2,5km, 15km, 2,5km. Näin varusteiden vaihtoa pääsee harjoittelemaan kaksi kertaa. Sää ei ollut kovin suosiollinen, mutta pahimmilta sateilta vältyttiin. On hyvä harjoitella myös huonon sään aikaan, sillä kisasääkin voi olla haastava. Sen verran kylmää kuitenkin oli, että uinti jätettiin alusta pois.

27c89b1b-cf9e-479e-bdff-23e1e861a116

Harjoitusduathlonin ohjeita kuuntelemassa.

4a0af787-61f4-43de-9045-5418ec9ea307

Harjoitellaan aina myös vaihtoalueen toimintaa.

Mukana harjoituksissa oli tälläkin kertaa monta TT AquaTerran ohjaajaa. Treenaamme mukana, tsempaten ja vinkkejä antaen. Kuvassa valmennusryhmän vetäjä Ilkka Korhonen saapuu ’maaliin’.

1c26ab9f-a44c-4a15-8bd7-ff5416b8ca6a

15.7. uinti-juoksu-harjoituksen vetäjät Petteri ja Ilkka. Vesi oli jo onneksi lämmennyt vähän! Harjoittelimme uinnissa suunnistusta ja millaista kontaktia voi uinnissa tulla.

Petteri ja Ilkka märkäpuvuissa

Vetäjät Petteri ja Ilkka märkäpuvuissa

18.7. harjoitustriathlon

Jälleen harjoituksissa kolmen lajin harjoitus. Lajit ja vaihdot menivät taas mallikkaasti! Jokainen kolmen lajin toisto auttaa oivaltamaan jotain uutta. Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon? Miten omia voimia kannattaa eri lajeissa säädellä?

Kisakokemuksia

Kaksi ryhmän jäsentä oli ilmoittautunut myös muihin kesän kisoihin. Juha Räsänen kävi 19.7. Joroisten pikamatkalla ja Sini Koponen Pirkkalan Triathlonkisassa 27.7. Molemmilla kisa meni todella hyvin.

Juha onnistui kaikissa lajeissa, myös vaihdoissa. Uinnissa ei lähtöpaikka ollut kuulemma paras mahdollinen. Yhteislähdössä haasteena voi olla eritahtisten uimareiden keskelle juuttuminen. Kisoja käymällä näihin tottuu. Vasemmassa kuvassa on menossa vauhdikas juoksu pyöräilyn vaihtoalueelle. Jäljellä oli vielä juoksuosuus. Oikealla kuva maalista. Ilkka-valmentaja oli ihan fiiliksissä Juhan hienosta kisasta!

Sini voitti naisten sarjan! Muulla ryhmällä oli menossa kenraaliharjoitus Iso-Valkeisella samaan aikaan. Harjoituksen jälkeen saimme lukea iloiset uutiset, fiilis oli aivan mahtava Sinin onnistumisesta.

Moni ryhmän valmentajakin kävi kesän aikana kisoissa. Elina Laitinen kisasi kesän alussa Vanajanlinnan pikamatkalla (juoksukuva) ja heinäkuussa triathlonin täysmatkalla Klagenfurtissa, Itävallassa. Jorma Joutsensaari kisasi suunnistuskisoissa, mm. Jukolassa, Kaisa Koponen Joroisten pikamatkalla (pyöräilykuvassa), sekä Sanna Larronmaa, Anu Lehtimäki ja Ilkka Korhonen Joroisten puolimatkalla (ryhmäkuvassa seurakavereiden kanssa).

Kenraaliharjoitus viikkoa ennen kisaa

Viikkoa ennen kisaa järjestimme harjoituskisan, jossa jokainen teki tulevan kisamatkansa. Yllättävän moni oli päätynyt tekemään haastavamman Kuntosarjan, jossa pyöräily ja juoksu ovat kaksi kertaa pidemmät kuin Rintissä.

IMG_9477

Rivissä jälleen, valmiina lähtöön.

IMG_9481

Kenraaliharjoituksen ohjeet valmentajalta.

IMG_9517

Juoksujalkaa pyörän vaihtoon. Jokainen laji kellotettiin.

Mahtavia fiiliksiä maalissa! Keli oli ennätyskuuma, mikä teki erityisesti juoksusta haastavaa.

Uimaan lähtö oli vauhdikas! Kisaintoa oli niin, että meinasi tulla varaslähtö.

Savon Sanomissa juttu valmennusryhmästä ja tulevasta kisasta

Toimittaja tuli seuraamaan harjoituksia ja haastattelemaan ryhmäläisiä ja Ilkka-valmentajaa. Tuloksena hieno aukeaman juttu!

SSjuttu_29.7.19

Savon Sanomat, 29.7.2019

Viikkosavon juttu 31.7.

Viikkosavo haastatteli Esa Simanaista, ja lehteen päätyi näin hieno juttu! TT AquaTerran hallituksen puheenjohtaja Petteri Koponen kertoi tulevasta Kuopio Triathlon kisasta.

ViikkoSavon_juttu

Viikkosavon juttu 31.7.19

 

Viimeinen kerta ennen kisaa

Maanataina 29.7. kokoonnuimme uinnin ja pienen juoksulenkin jälkeen saunakabinettiin. Keskustelimme kisakokemuksista ja kisajännittämisestä, sekä kävimme läpi konkreettiset vinkit kisaa varten. Ruokailu oli järjestetty Hotelli IsoValkeisen toimesta.

184ca1db-f5b9-4114-ab04-4a25f0bf21d174b6a50e-6dc0-48e5-a6fc-a0ebe25347b9

Lopuksi ohjaajat jakoivat kaikille diplomit ja ’voimavyöt’ kisaan. Numeronkiinnitykseen suunniteltu vyö on helpompi käyttää, kuin kuminauha ja hakaneulat. Ohjaajat antoivat myös henkilökohtaiset tsemppipalautteet kaikille.

Valmennusryhmän diplomi

Diplomit jaettiin kaikille ryhmään osallistuneille.

Valmennus, lopetuskerta

Ilkka ja Anu jakamassa diplomeja. Taren vuoro menossa.

Valmennusryhmän harjoituksia sponsoroi TehoSport

59f7ef95-cebe-4b73-8165-79cbe9fae269

Kuopio Triathlon 3.8. IsoValkeisella

Kiinnostuitko sinäkin triathlonista? Tule katsomaan kisoja, tai ilmoittaudu mukaan kokeilemaan vaikka helpoin sarjamme, Rintti. 200m uinti, 10km pyöräily ja 5km juoksu onnistuu hyvällä peruskunnolla ilman suurempia harjoitteluja. Tietoja kisoista ja ilmoittuatuminen Kuopio Triathlonin sivuilta.

Ilmoittautumisbanneri 2019

Kohti Kuopio Triathlonia valmennusryhmän toimijat

Valmennusryhmän suunnitteluun ja totetukseen on osallistunut moni seuralainen.

Idean isä ja ryhmän toiminnasta vastaava on Ilkka Korhonen. Hän on laatinut valmennusohjelman ja vastaa järjestelyistä, sekä toimii vastuuvalmentajana monella harjoituskerralla.

Harjoituskerroilla on aina yksi vastuuvalmentaja, sekä avustavia valmentajia. Ilkka Korhosen lisäksi harjoituskertojen vastuuvalmentajina toimivat Elina Laitinen, Petteri Koponen ja Jorma Joutsensaari. Avustavina valmentajina toimivat Mikko Arminen, Anu Lehtimäki, Kaisa Koponen ja Sanna Larronmaa.

Ryhmän tiedotusasioista ja blogin ylläpidosta vastaa Anu Lehtimäki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s